Cerere de examinare produs aflat in perioada de garantie

 

        Subscrisa M o t o v a l e n t  Srl ,CUI RO-31308265 cu sediul in Ilfov, Mogosoaia, Strada Ciobanului 77-79 numita in continuare "Compania" confirma prin prezentul document termenii si conditiile cu privire la procedura operativa de solutionare a cererilor de examinare a anvelopelor aflate in perioada de garantie de 24 luni in cazul persoanelor fizice.

 1. Solicitantul va completa cererea de examinare si va astepta sa fie contactat in vederea colectarii produselor reclamate.

 2. In cazul in care utilizatorul doreste sa trimita spre examinare mai multe anvelope, este necesara completarea si transmiterea mai multor formulare, cate unul pentru fiecare anvelopa.

 3. Compania va asigura serviciile de colectare  ale anvelopelor pentru care a fost completata o cerere de examinare, in vederea efectuarii analizei tehnice a acestora.

 4. Daca Solicitantul trimite prin resurse proprii anvelopa spre examinare, contravaloarea transportului nu va fi restituita.

 5. In cazul in care  cererea de examinare este acceptata, in perioada urmatoare se va trimite catre adresa indicata de utilizator in cerere, un produs identic cu cel reclamat. Indiferent de procentul de acceptare, anvelopa sau anvelopele a caror cerere de examinare a fost acceptata nu vor fi restituite clientului, ele vor ramane proprietatea Companiei.

 6. In cazul in care un produs similar cu produsul reclamat nu mai poate fi livrat(scos din fabricatie, termen de livrare mai mare de 90 zile,etc), Solicitantul este indreptatit sa solicite si sa primeasca  contravaloarea produselor reclamate si acceptate minus grasul de uzura, daca este cazul. 

 7. Perioada de solutionare este de 30 zile  din momentul receptionarii la sediul Companiei a anvelopei reclamate.

 8. In cazul in care in termen de 30 zile calendaristice Solicitantul nu a receptionat prin email sau posta raspunsul oficial cu privire la produsul reclamat, cererea se considera acceptata iar Solicitantul este indreptatit sa primeasca un produs similar cu cel reclamat, sau in cazul unul produs uzat contravaloarea achitata la momentul  achizitionarii minus gradul de uzura reclamat .Se va masura adancimea caii de rulare si se va scadea gradual in  functie de gradul de uzura:10% = minus 10% din contravaloarea produsului, 20% = minus 20% din contravaloare,etc. In cazul in care gradul de uzura depaseste 50% din adancimea masurata a caii de rulare a unui produs similar neutilizat, anvelopa se va considera uzata moral, iar cererea de examinare nu va fi luata in considerare.

 9. Termenul de 30 de zile decurge din momentul in care Solicitantul  a pus la dispozitie toate documentele obligatorii solicitate

 10. Daca cererea de examinare este respinsa, in perioada urmatoare  se va trimite catre Solicitant un raspuns oficial ce va cuprinde motivele respingerii.

 11. Toate anvelopele a caror cerere de examinare este respinsa si nu sunt revendicate de catre Solicitant in termen de 30 zile de la momentul receptionarii rezultatului examinarii vor trece in proprietatea Companiei si nu vor mai putea fi revendicate

Motive de respingere a solicitarii

 1. Achizitionarea produsului de la un alt furnizor decat Compania
 2. Neprezentarea unui document din care sa reiasa montarea produsului reclamat intr-un service autorizat RAR pt clasa A1.3.1 roţi Categorii de omologare: L1e L2e L3e L6e .Puteti verifica lista centrelor autorizate AICI >>>
 3. Montarea unor anvelope cu dimensiuni si caracteristici diferite de cele specificate in cartea tehnica a motocicletei/scuterului.
 4. Montarea anvelopelor pe o janta necorespunzatoare dpdv tehnic ce prezinta urme de : lovituri,indoituri,crapaturi, etc sau necentrata corespunzator. In cazul in care este necesara inspectarea jantei , beneficiarul va pune la dispozitie o nota tehnica ce va confirma  starea corespunzatoarea a jantei pe care a fost montata anvelopa ce face obiectul cererii e examinare.
 5. Anvelopa nu este disponibila pentru colectare in vederea examinarii.
 6. Reclamatiile ce contin produse tip NHS ( NotHighwayServices)
 7. Utilizarea produselor in afara drumurilor publice sau in evenimente tip concursuri
 8. contactul cu produse chimice reactive (substanțe petroliere, solvenți, acizi)

 

Daca doriti trimiterea unei cereri de examinare va rugam completati formularul de mai jos.

Toate rubricile marcate cu sunt obligatorii.


Informatii utilizator


Informatii vehicul


Informatii produs reclamatAdresa de ridicare a produselor in vederea examinarii

Retur produse Retur produse

Întrebări frecvente Întrebări frecvente